Терміни з технології виробництва і переробки продукції тваринництва

Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва

Спеціалізація: Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва

Дисципліна: «Технологія виробництва молока і молочних продуктів

1)  Активна кислотність – рівень концентрації іонів водню, що характеризує ступінь інтенсивності біоклітинних процесів

2)  Ареометр – прилад для визначення густини молока.

3)  Ароматизатори – речовини, що застосовуються для надання аромату молочним продуктам.

4)  Білкове молоко – питне молоко з підвищеним вмістом білка.

5)  Білок – речовина, яка є комплексом фракцій казеїну або сироваткових білків молока.

6)  Вершки – жирова емульсія, яку отримують з молока сепаруванням, відстоюванням або іншим способом.

7)  Галактоза – простий цукор, який входить до складу молочного цукру.

8)  Емульгатори – поверхливо активні речовини, які надають стійкості емульсіям.

9)  Знежирене молоко – молоко, отримане після відокремлювання вершків.

10)  Заквашування – внесення закваски в молочну сировину.

11)  Лактоза – молочний цукор, дисахарид, який складається із залишків глюкози та галактози.

12)  Масло – високопоживний молочний продукт, виготовлений з вершків.

13)  Мастит – гострий запальний процес у тканинах молочної залози.

14)  Молоко – продукт нормальної секреції молочних залоз.

15)  Очищення – звільнення молочної сировини від механічних домішок.

16)  Сепаратор – апарат для розділення молока на вершки і знежирене молоко.

Дисципліна: « Технологія виробництва продукції вівчарства»

17)  Стандартне відхилення – це міра різноманітності організмів у популяції.

18)  Ранги – це своєрідні класи продуктивної цінності овець.

19)  Брак – це окрема група (клас) тварин з істотними недоліками продуктивності екстер’єру.

20)  Класи – це група овець, які відповідають певним вимогам селекції.

21)  М’ясна продуктивність – це загальний вид продуктивності сільськогосподарських тварин.

22)  Бонітування овець – це комплексна оцінка їхньої продуктивності з метою найбільш раціонального використання.

23)  Розведення – це наука про створення і розмноження сільськогосподарських тварин і птиці та поліпшення їхніх спадкових якостей.

Дисципліна: «Спеціалізоване м’ясне скотарство».

24)  Вібріоз – це венерична хвороба є причиною смерті ембріонів і безпліддя корів.

25)  Тюкований силос – це фураж, який тюкують за вологості 40-50%, а потім консервують під плівкою.

26)  Вібріоз – це хвороба статевих органів у плідників.

27)  Жирова тканина – це комплекс жирових клітин розділених рихлою сполучною тканиною.

28)  Забійна маса – маса туші і внутрішнього сала.

Дисципліна: «Механізація і автоматизація тваринництва».

29)  Сталями – називають залізовуглецеві сплави, що містять 0,025-2,14% вуглецю.

30)  Гума – це вулканізований каучук у суміші з іншими інгредієнтами.

31)  Кінематична пара – це два тіла, рухомо з’єднані між собою.

32)  Трактор – складна самохідна машина, призначена для переміщення й приводу робочих органів мобільних машин та знарядь.

Оцените статью
Adblock
detector